Yazı Odası bünyesinde yürüttüğümüz atölyelerde yazı yazmanın ve hikaye anlatmanın yaşamımızla ilgili bize öğrettiklerini paylaşıyoruz.

733x206_web_banner_ileri_duzey_senaryo

İleri Seviye Senaryo Yazımı Atölye Eğitimi

Kerem Deren tarafından yürütülecek bu atölye, senaryoculuğun uluslararası temel kavramlarını bilen, yazı yazma ve tercihen senaryo yazma tecrübesi olanlar için orta/ileri seviye bir eğitimdir.

Atölye boyunca tretman, sahne ve bütün senaryo yazımı üstüne yoğunlaşılacak. Farklı yazı egzersizleri ile teknik detaylar pratik bir anlatının içinde gösterilecek. Ayrıca bilinen kimi işlerin senaryoları/sahneleri incelenecek üstlerine yorumlar yapılacak.

733x206_web_banner447

1 – Senaryo Yazımı Kerem Deren ve Pınar Bulut Deren tarafından yürütülecek bu atölye, fikir oluşturmadan bitmiş senaryoyu pazarlamaya kadar olan süreci teori ve pratiğin iç içe geçtiği bir anlatıyla aktarmaktadır. Amaç senaryo yazımını gerçek dünyanın içinden anlatarak, zor görünen problemlerin yaratıcı çözümlerini önererek, yazar adayını kendi senaryolarını yazabilme özgüvenine, gücüne ve yetisine kavuşturmak. Katılımcılar zaman zaman gelen konuklar (o sırada çalıştığımız dizilerden yönetmen, yazar, yapımcılar) yoluyla da geçtikleri aşamaların profesyonel karşılıklarına da tanık olacaklar. Atölye katılımcıları Yazı Odası’nın bilgi bankasından, faaliyetlerinden ve tecrübelerinden bir çerçeve içinde yararlanabilecekler. Kurs sonunda seçilen kişilerle profesyonel işbirlikleri kurulabilir.

733x206_web_banner444

2 – Yazmak ve Yaşamak Yazmak diğer sanatlara benzemez. Zaten gündelik hayatın içinde gizlice durur. Zaten hepimizin hayatında bir yer oluşturur. Mesleğimiz yazarlık olmasa da yazı hayatı güzelleştirir, hayatı kolaylaştırır, yaşamı anlamlandırır. Kerem Deren tarafından yürütülecek bu atölye yazıyla olan ilişkimizi yaşamımızın içine sokmayı amaçlıyor. Bu atölyede kendimizi daha iyi anlamak için, bazen sadece günü geçirebilmek için, kendimizi daha değerli kılmak için yazmayı öğreneceğiz. Atölye katılımcıları Yazı Odası’nın bilgi bankasından, faaliyetlerinden ve tecrübelerinden bir çerçeve içinde yararlanabilecekler. Kurs sonunda seçilen kişilerle profesyonel işbirlikleri kurulabilir.

Detaylı bilgi ve açıklama için tıklayınız.

733x206_web_banner43

3 – Yazarlıkta Başarı Hepimizin iyi fikirleri ve öyküleri olabilir ama fikir sahibi olmak, onları profesyonel birer metne dönüştürmekle ve bu metinleri okuyucunun ya da izleyicinin kalbine ulaştırmakla aynı şey değil. Fikirlerimizi nasıl güçlendirebilir ve içlerindeki öyküyü ortaya çıkarabiliriz? Yazdıktan sonra bu metni profesyonel bir ürüne nasıl dönüştüreceksiniz? Yayınevleri ve yapım şirketleri gibi kanalların dikkatini çekmek için elinizdeki metni nasıl sunmak gerekir?
Tüm bu sorulara kendi cevabınızı bulmanıza yardım etmek için başarılı olmuş yazarların tecrübelerini de okuyarak ve dinleyerek ilerleyeceğimiz bir çalışma programı hazırladık.
Yazarlık bir meslektir ve ideal olan yazarın, sadece kendi mesleğini yaparak hayatta kalabilmesidir. Yazarak başarılı olabilmek zor bir yol; Kerem Deren ve Yiğit Değer Bengi tarafından yürütülecek işte bu atölyede bu iş için gerekli olan yöntem ve araçları keşfedeceğiz.