Hikayeler hep var olacak.

Bu yüzden, onları ateşin etrafında toplanmış meraklı dinleyicilere aktaran hikaye anlatıcıları da her zaman var olacak.

Yazı Odası kısaca bu hikaye anlatıcılarından ibaret.
Hüzünlü ve komik hikayelerle dolu bu ülkenin sahip olduklarını bulundukları yerlerden çıkarıp dinleyenlerine aktarıyoruz.

Yazı Odası’ndaki her odada farklı içerikteki projeler TV ve sinema için hazırlanıyor.

Bazı projeleri en başından itibaren biz hazırlıyoruz.

Bazı projeler yapım şirketleriyle yapılan görüşmeler sonunda ortaya çıkıyor. Onlar bir fikirle geliyorlar. Biz de o fikrin üzerinde TV dizisi olabilecek şekilde çalışıp yayına hazır hale getiriyoruz.

Bazıları ise yaptığımız uluslararası işbirlikleri ile ortaya çıkıyor. Farklı ülkelerde bulunan bizimki gibi ekiplerle çalışıp ortaya çıkan fikirleri olabilecekleri en iyi haliyle ekrana hazırlıyoruz.

Projelerin hazırlık aşaması bizim için çok önemli.

Her proje için çok fazla emek ve zaman harcıyoruz. Ekrana çıkabilecek olgunluktaki hikayeleri ancak böyle üretebiliyoruz.

Yaklaşımımız

1. Projeler mutlaka yaratıcı, yenilikçi ve heyecan verici olmalı. Hepimize heyecan veren, içine dahil olabileceğimiz, kendimizden bir şeyler katabileceğimiz fikirlerle ilgileniyoruz. Sonrasında bu fikirleri gerçekçi ve uygulanabilir hale getiriyoruz.

2. Projenin çekiciliği evrensel olmalı. Başlarken kültürel özelliklerimize uyan hikayeler seçiyoruz ama hepsinin dünya genelinde uygulanabilir koşullar içermesine önem veriyoruz. Ekibimiz tüm projelerimizi İngilizce tasarlayıp çevirebiliyor. Hepimiz dünyaya adapte bireyleriz.

3. Projelerimiz üzerinde çalışırken diğer yaratıcı ekiplerin de sürece dahil olmasına önem veriyoruz. Yönetmenler, görüntü yönetmeleri, yapımcılar Yazı Odası’nı devamlı ziyaret ediyorlar. Projelerimizi ortak yürüttüğümüz tüm yaratıcı zihinlerin bu sürece dahil olmasının daha etkin ve sağlıklı sonuçlar vereceğine inanıyoruz.